Historia

Moni vieras kysyy, miksi majoitan vieraita oman kotini yhteydessä.

Helpoin vastaus on se, että talo on iso, sen ylläpitäminen on kallista emmekä tarvitse kaikkia huoneita oman perheemme käyttöön. Olisi ekologisestikin kestämätöntä asua näin isossa talossa näin pienellä porukalla.

Monimutkaisempi vastaus löytyy persoonastani. Olen ihmisenä avoin, pohdiskeleva ja kiinnostunut monenlaisista asioista. Elämän rikkaus on mielestäni toisissa ihmisissä ja kohtaamisissa. Olen saanut elää monipuolisen ja vaiherikkaan elämän. Tämä on minun tapani jakaa oppimaani. Iän myötä olen muuttunut levollisemmaksi ja viisaammaksi ja olen paremmin läsnä kohdatessani ihmisiä. Innostun vieläkin helposti uusista ja mielenkiintoisista asioista, tapahtumista ja ihmisistä. Hyvä vuorovaikutus lataa energiaa kumpaankin osapuoleen. Pidän ihmisistä.

Ajattelen niin, että jutellessamme ja jakaessamme autamme toisiamme eteenpäin. Rikastumme toistemme tarinoista, erilaisista ajatuksista, kokemuksista, elämänvaiheista ja tavoitteista. Sattumanvarainenkin kohtaaminen saattaa sysätä jommankumman tai molempien elämää taas hieman antoisampaan suuntaan.

Yhteisöllinen elämäntapa tuntuu luontevalta ja itsestäänselvältä. Olemme olemassa täällä toisiamme varten

Majoittaminen on erittäin mukavaa ja antoisaa työtä. Pidän siitä kovasti ja toivotan sinut tervetulleeksi luoksemme.

Kiviveistämöstä majataloksi - tutustu myös talon historiaan

Villin Ullakon talo on rakennettu 1948. Se valmistui alun perin tuotantotiloiksi ja muunnettiin 1960-luvun lopulla asuinkäyttöön. Ensin talossa toimi kivenveistämö, jonka tuotteita olivat esim. myllynkivet ja porraskivet.

Kivenveistämön jälkeen taloon tuli Toijalan Repimö. Yritys jälleenkäsitteli tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaaleja mm. matonkuteiksi ja eristeiksi. Repimön aikana vuonna 1962 rakennettiin pihapiirissä oleva ulkorakennus. Toijalan Repimö, nykyinen Tekstiilipalvelu Oy, on Suomen suurin tekstiilitukku. Yrityksen toimitilat sijaitsevat edelleenkin Toijalassa, vain muutaman korttelin päässä meiltä.

Myöhemmin ulkorakennuksessa toimi 15 vuoden ajan Vähävuoren Puusepänverstas, joka valmisti mm. uusia ikkunoita vanhoihin taloihin.

Isäntäväen lisäksi talossa on aina ollut myös vuokralaisia

Talolla on ollut moni-ilmeinen asuntohistoria 70-luvulta lähtien. Vuosikymmenten aikana sitä on muunneltu eri tavoin. Välillä molemmissa kerroksissa on ollut kaksi asuntoa, välillä ylhäällä yksi ja alhaalla toinen asunto. Vuokralaisia omistajat ovat pitäneet aina.

Me ostimme paikan vuonna 2000. Tuolloin omistajilla oli asunto yläkerrassa ja alakerrassa oli kahdet vuokralaiset. Muutimme talon isossa remontissa yhtenäiseksi asunnoksi ensimmäisen kerran sen historiassa. Taloon rakennettiin samalla ensimmäiset kylpyhuoneet. Sitä ennen kaikki asukkaat olivat peseytyneet ulkorakennuksen saunassa. Sauna uusittiin seuraavana vuonna. Vuoden 2007 loppuun saakka täällä toimi Perhekoti Karuselli. Villi Ullakko bed & breakfast aloitti toiminnan 2011.

Nykyisin talon alakerta on majoittujien käytössä. Alakerrassa on myös yhteiskeittiö. Yläkerta on kotiväen yksityisessä käytössä.

Villi Ullakon nimi herättää hilpeyttä. Elämässä on hyvä olla joitain salaisuuksia.

Haluaisitko viettää yön majatalossamme? Ota yhteyttä ja varaa huone!